Fűszeres sült burgonya
Hozzávalók:
burgonya
olivaolaj
só
bors
pirospaprika
pici vegeta
foghagyma
Elkészítés:
A burgonyát most meg alaposan,hibás részeit távolítsd el,majd vágd fel nagyobb kockákra. Az olajat keverd össze a fűszerekkel és az összezúzott foghagymával és keverd bele a burgonyát.Öntsd bele egy tepsibe és süsd szép pirosra.
Francia krumpli
Hozzávalók:
1-1,5 kg krumpli
0,5 dl oliva olaj
kb.7,5 dl tej
izlés szerint ételízesítő
kevés reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és egy tálban összekeverem az ételízesítővel és az olajjal. Tepsibe teszem és felöntöm a tejjel, vigyázva arra, hogy a felénél ne érjen följebb, mert kiforrna sülés közben. Alufóliával letakarom és 60-70 percig sütöm előmelegített közepesen meleg sütőben. Az utolsó 10 percben leveszem az alufóliát és a reszelt sajtot a tetejére pirítom.Ez akár el is hagyható.
Sajtos burgonyaköret
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg edami sajt
5 dkg vaj
2,5 dl tej
őrölt bors
só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval, borssal meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk, és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk, és meleg sütőben megsütjük.
Angolos sült burgonya
Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya,
3 dl jó sûrû tejföl,
20 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés:
A nyers, meghámozott burgonyát karikákra vágom és megsózom, megborsozom, majd jól összekeverve beleterítem egy kisebb tepsibe vagy tûzálló tálba. Egyenletesen rászórom a zsemlemorzsát és lelocsolom a tejföllel. Ezután szorosan lefedve elõmelegített forró sütõbe tolom. Körülbelül harminc percnyi párolás után a fóliát leveszem a tetejérõl és a morzsát pirosra pirítom.
Hercegnő burgonya
Hozzávalók:
1,5 kg főtt,
áttört burgonya
10 dkg margarin
10 dkg (füstölt) reszelt sajt
3 tojás
só vagy ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A megfőzött, áttört burgonyát tálba tesszük, és fedő nélkül néhány (5-10) percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, valamint a sajtot, továbbá ha szükséges ízesítjük, majd összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és az előző keverékhez vegyítjük. A kész masszát habzsákba (vagy erősebb nylon zacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, mintha habcsókokat készítenénk. Közepesen meleg sütőben kb. 30 percnyi sütést igényel.Tanácsok:Sütés előtt díszíthetőek a kis halmok pl. sajttal, sárgarépa kockával... Nagyon jól mutat sültes tálakon díszítésként is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése