2009. április 1., szerda

Levesek

Brokkoli krémleves


Hozzávalók kb 4 főre :

1 fej brokkoli
1 db krumpli
1 db vegetáriánus leveskocka
1 csipet tengeri só
1 csipet szerecsen dió
Tejszín esetleg szója tejföl

Elkészítése:

1 fazékba víz majd a felkockázott krumpli és a leveskocka ( 5-10perc főzés ) Bele a felaprózott megtisztitott brokkoli ( de annyi viz csak, hogy éppen ellepje ) és tengeri só -> ezt puhára főzzük-egy csipet szerecsendió->botmixxerrel szétturmixolni-> tejszínt vagy szójatejfölt vele ( aki nem szereti ennélkül is nagyon finom ) esetleg tálaláskor díszítésnek tejszín a tetejére-> fűszeres pirított kenyér vagy zsemlekockákat lehet még bele tenni

Sárgaborsó krémleves

Hozzávalók :

25 dkg száraz sárgaborsó
2 db bio-zöldségleves kocka
1,5 liter forrásvíz
1 gerezd fokhagyma
egy kanál pirospaprika
pici fehér bors
1 babérlevél

Elkészítés:

A borsót megmossuk, kiválogatjuk, majd egy babérlevéllel és a zöldségleves-kockákkal egy bő liter vízben megfőzzük (kb.30-35 perc). Ha kissé kihűlt, turmixgépbe öntjük és a maradék vízzel és fűszerekkel (bors, paprika, fokhagyma) összeturmixoljuk.




Palócleves


Hozzávalók:
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
1/2 kg zöldbab,
2-3 db burgonya,
2 dl tejföl,
babérlevél,
őrölt paprika,
só,
citromlé,
fehérbors.


Elkészítés:


1 nagy fej vöröshagymát (reszelve) megpárolunk, majd apró kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet teszünk rá. Megszórjuk vegetával, majd egy kis vizet öntünk rá. Így pároljuk egy kevés ideig a zöldségeket. Ezután ízesítjük őrölt paprikával, sóval, babérlevéllel. Hozzáadunk 1/2 kg zöldbabot, kevés, kockára vágott krumplit, és felöntjük vízzel. Ha minden puhára főtt, tejfölös habarást teszünk bele. Citromlével, fehérborssal ízesíthetjük még ízlés szerint. Szójavirsli karikákkal gazdagíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése