2009. január 16., péntek

Sütik

Diós kifli

Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
1 evőkanál tejföl
1/2 sütőpor
1 citrom héja

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a citromhéjjal, majd a margarint, cukrot, darált diót, sütőport és a tejfölt hozzáadva összegyúrjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk, 1 cm széles és 5 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Ebből kifli alakot formázunk, és lassú tűznél sütjük. Ha kisült, még forrón vaníliás cukorba forgatjuk.

Diós tészte kicsit másképp

Hozzávalók:
1 pohár liszt ( 2 dl es )
1,5 dl cukor
2 dl tej
2 dl darált dió
1,5 evőkanál vaj
1 csomag sütőpor
1 evőkanál joghurt

Mindezeket keverőtálban összekeverjük: liszt, sütőpor, darált dió, cukor majd tej, joghurt és vaj.Kivajazott kilisztezett közepes méretű tepsiben sütjük.

Kukoricás palacsinta

Hozzávalók:
1 dkg élesztő
1/2 liter melegvíz
6 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál kukoricakeményítő
10 dkg szójatej szűrlemény
1/2 dl olaj
1 közepes alma lereszelve

Futtassuk fel az élesztőt egy csavaros üvegben a 1/2 liter vízben. A többi összetevőt keverjük össze egy nagyobb tálban, majd ha felfutott az élesztő, akkor azt is keverjük hozzá. Ha szükséges, akkor higítsuk még fel vízzel. Majd olaj hozzáadása nélkül süssük ki TEFAL Resistal (vagy hasonló) palacsintasütőben.

Narancsos kifli

Hozzávalók:
2 narancs reszelt héja és leve
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
fél csomag sütőpor

Nagyon alaposan megmossuk a narancsok héját.Lereszeljük, majd levét kifacsarjuk.A liszttel elegyítjük a sütőport, majd hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt narancshéjat és levet, valamint a margarint.Lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle. A hosszabbik szélén kezdve kifli formájúra feltekerjük. Előmelegített forró sütőben 10-15 percig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése